ЮНЕСКО внесла понад 10 нових об'єктів до списку Всесвітньої спадщини

Список об'єктів Всесвітньої спадщини був розширений, зокрема, до нього додали гамбурзький складський комплекс Шпайхерштадт, французькі регіони Шампань і Бургундію та Ботанічний сад в Сінгапурі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Німецьку хвилю".

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) поповнила список об'єктів Всесвітньої спадщини. Відповідне рішення в неділю, 5 липня, ухвалив Комітет Всесвітньої спадщини організації під час зустрічі в Бонні.

До списоку увійшли складський комплекс Шпайхерштадт (Speichestadt) і конторський квартал Конторхаусфіртель (Kontorhausviertel) в Гамбурзі, Ботанічний сад Сінгапуру, французькі регіони Шампань і Бургундія, іранські міста Сузи і Мейманд, місця для парфорсного полювання в Данії і селище Крістіансфелль на півдні країни. Організація також включила до цього переліку архітектурний комплекс китайських правителів "туси", комплекс династії Пекче в Південній Кореї, гору Бурхан-Халдун в Монголії і фортецю Діярбакир в Туреччині.

У перспективі статус об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО може отримати і Наумбурзський собор в Саксонії-Анхальт. Його заявку комітет повернув на доопрацювання.

Усього в списку культурної і природної Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО числяться понад 1000 об'єктів.