З головою у Януковича ще гірше, ніж з гумором, - Подерв'янський

Український письменник і художник Лесь Подерв'янський вважає, що екс-президент Віктор Янукович потребує послуг психотерапевта

Про це він сказав, коментуючи недавнє інтерв'ю колишнього глави держави, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Апостроф".

За словами письменника, Янукович, на відміну від нинішнього керівництва країни, не розумів, що треба поважати народ.

"Він сам начебто виходець із народу, але не врахував, що із самої поганої його частини. Він не знав нас усіх", - наголосив Подерв'янський.

На думку письменника, інтерв'ю Януковича залишає про нього враження як про неврівноважену особистість.

"Воно прекрасне, але залишає враження якоїсь задро***ої людини, яка весь час очікує атаки, хоча на неї ніхто і не думає нападати. На невинне запитання про страусів він раптом кинувся в бій. Замість того, щоб відбутися жартами. Коли кореспондент запитав його, мовляв, ви жили на території чужого зоопарку, розумний чоловік відповів би, наприклад, так, тому що я люблю звірів. А він почав огризатися", - зауважив Подерв'янський.

Він зазначив, що екс-президент виглядав як глибоко психічно неврівноважена людина. "Можливо, він добре сидить на склянці. І явно потребує консультації психотерапевта", - вважає письменник, зазначивши, що, при тому, що з гумором у екс-президента завжди було погано, "зараз ще гірше з душевним здоров'ям".

Коментуючи момент розмови про страусів, Подерв'янський сказав, що "у когось може закрастися підозра, що він дійсно любить тварин".

"І щось є в ньому гарне. Але я так не думаю. Гітлер, наприклад, страшенно ставився до людей, але любив свою собаку, і значить, хтось міг подумати, що в ньому є щось людське. Я впевнений, що до страусів Янукович ставиться так само погано, як і до людей. Ні хріна в ньому доброго немає", - заявив він, висловивши припущення, що Янукович їв тварин, які жили на території Межигір'я.

"Хоча начебто там були і якісь неїстівні істоти. Хоча, можливо, правда, що на них там дивилися як на їжу. Хто його знає. У них же мізки зсунуті. У них якісь особливі уявлення про престижність. Для них смачне і їстівне те, що престижно", - додав Подерв'янський.

Нагадаємо, Янукович в інтерв'ю заявив, що зоопарк зі страусами, що знаходиться на території резиденції Межигір'я, не належав йому, а він просто "підтримував цих страусів".