Абрамович хоче за 11 млн фунтів орендувати "Вемблі"

Лондонський футбольний клуб "Челсі" планує грати на легендарному стадіоні через реконструкцію власної арени "Стемфорд Брідж"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Daily Mail.

"Челсі" має намір використовувати "Вемблі" в 2017-2020 роках, і, за даними видання, його пропозиція на 3 млн фунтів більша, ніж у іншого лондонського клубу - "Тоттенхема", якому також буде потрібна арена на два роки, протягом яких буде зводитися новий стадіон "Хотспур".

Раніше повідомлялося, що "Челсі" сподівається збільшити місткість свого стадіону з 42 тис. глядачів до 60 тис. Реалізація проекту орієнтовною вартістю 500 млн фунтів може тривати три роки.

Спочатку розширення "Стемфорд Брідж" здавалося неможливим, проте клуб все-таки зміг знайти способи для цього. Пріоритетним є варіант з вийманням грунту і розташування поля нижче нинішнього рівня землі. Завдяки цьому по периметру стадіону з'явиться ще один ярус.

Власником "Челсі" є російський олігарх Роман Абрамович.

Нагадаємо, що на "Вемблі" усі свої домашні матчі проводить збірна Англії. Також на стадіоні, який вміщує 90 тис. глядачів, грають фінали Кубка Англії та Кубка англійської ліги.