Бойовики "ДНР" обстріляли село, загинула дитина

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" обстріляли село Свободне, у результаті чого загинула дитина

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє "Оборона Маріуполя", пише Еспресо.TV.

"Бойовики обстріляли с. Свободне, де убита дитина і сильно пошкоджені житлові будинки. Тепер і в цьому селі немає світла і газу. За даними нашого джерела, обстріл пов'язаний з проведенням переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які зараз проходять в Мінську. Таким чином маріонетковий уряд "ДНР", за вказівкою своїх російських кураторів, намагається звинуватити українську сторону в порушенні режиму припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Також  зазначається, що бойовики "ДНР" з мінометів обстріляли селище Тельманове Донецької області. 

"У результаті обстрілу було пошкоджено виключно мирні об'єкти: дитячий садок, газова котельня, житловий п'ятиповерховий будинок, районна РЕЗ, яка забезпечує електроенергією не тільки селище, а й населені пункти, що розсташовані поруч. Тепер, в селищі відключена електроенергія, немає води, газу та зв'язку, у всьому Тельманівському районі немає світла та мобільного зв'язку", - наголосили у прес-службі.

Як повідомлялося, сьогодні вдень розпочались засідання робочих підгруп по Донбасу. Спілкування відбувається у закритому для преси форматі. Раніше уповноважений президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко розповіла, що гуманітарна підгрупа буде обговорювати питання щодо залучення Червоного Хреста до пошуку зниклих безвісти українців.

Нагадаємо, за минулу добу терористи поранили трьох українських бійців.