Ціни на нафту зростають після рекордного обвалу. Brent - $57,12

Котирування нафти зростають після обвалу понеділка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Ведомости".

Серпневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures дорожчали на $ 0,58 (1,03%) - до $ 57,12 за барель. У понеділок їх вартість впала на $ 3,78 (6,27%) - до $ 56,54 за барель, це стало мінімальним показником з 8 квітня.

Серпневі ф'ючерси на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до того ж моменту дорожчали на $ 0,44 (0,84%) - до $ 52,97 за барель. До закриття попередньої сесії вартість контрактів упала на $ 4,4 (7,73%) - до $ 52,53 за барель.

Падіння стало рекордним з 4 лютого поточного року.

Заяви держсекретаря США Джона Керрі про іранські переговорах стримують оптимізм учасників ринку, повідомляє Bloomberg. Він визнав, що досягнуто реального прогресу і сторони, як ніколи, близькі до угоди щодо іранського атому, проте за деякими складних питань бажаний компроміс ще не досягнуто.

Іран розраховує на те, що зможе збільшити експорт нафти вдвічі протягом шести місяців після зняття міжнародних санкцій. Однак аналітики Goldman Sachs Group Inc., Bank of America Corp. і Societe Generale SA, вважають, що Тегерану знадобиться до 12 місяців для підвищення видобутку нафти на 500 000 барелів на добу, що необхідно для подвоєння експорту.

"Ми наближаємося до завершення угоди з Іраном, - відзначає головний інвестиційний директор Ayers Alliance Securities Джонатан Баррат. - Розмови про надлишок поставок нафти повертаються. Тому прогноз на найближчий час для нафти -" ведмежий ".