Люди злі, бо п’ять років платять за помилки своїх політиків, - мешканка Греції

Підприємець з Греції пояснила, чому греки дуже ображені на своїх політиків і чому вони симпатизують лівим партіям

Про все це власниця бізнесу в Греції Христина Натракіс розповіла в ефірі Еспресо.TV.

Референдум вона назвала "солодкою ілюзією - опіумом для мас".

Натракіс пояснила, чому греки багато років "обирають лівий бік політики. Справа в тому, що США та Захід в цілому у країні не люблять після того, як за їхнього сприяння до влади в 1967 році прийшла хунта "чорних полковників" на чолі з Георгіосом Попадопулосом.

"Через це у греків склався стереотип, що Захід - це шось жахливе. І після того постійні голосування йшли за комуністів, або за ліві партії. Річ в тому, що в греків ніколи не було справжнього комунізму, вони не знають, що це таке, тому для них - це романтична ідея", - каже Натракіс.

Вона каже, що зараз прості люди злі через те, що вони змушені останні п’ять років платити за помилки своїх політиків.

У тому, що борг Греції виріс до величезних розмірів винні корупція, бюрократія та величезна кількість профспілок, вважає Натракіс.

"Це просто доходить до абсурду. Наприклад, спілки постійно вибивали якісь права для своїх робітників аби виглядати на цьому фоні позитивно. Наприклад тринадцяту чи чотирнадцяту зарплату. Або бонуси до зарплати за те, що працівники мили руки на роботі, або приходили на роботу вчасно. Сказати таке американцю чи німцю - він розсміється", - сказала гречанка.