Нідерланди готують дві доповіді про катастрофу "Боїнга" на Донбасі

До річниці катастрофи "Боїнга-777" на Донбасі Нідерланди активізували дії в розслідуванні причин катастрофи і наразі готують дві доповіді щодо трагедії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Раніше стало відомо про те, що Нідерландська рада з безпеки направила сторонам, залученим у розслідуванні обставин катастрофи лайнера, чорновий варіант свого остаточного звіту. Зокрема, матеріали були відправлені представникам Малайзії, України, Росії, США, Великої Британії і Австралії. Сам звіт був підготовлений спеціальною комісією, до якої увійшли представники цих країн.

У звіті містяться уся зібрана інформація і всі висновки про обставини, що призвели до катастрофи лайнера, відзначили в Нідерландській раді з безпеки.

Розкривати деталі звіту в раді відмовилися, повідомивши, що за правилами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) такі звіти носять конфіденційний характер.

Там не виключили, що можливе просочування інформації, хоча і не вважають її вірогідною.

"За нашим досвідом, під час подібних розслідувань конфіденційність дотримується. Хоча жодної гарантії немає, але я хотів би зазначити, що попередній звіт був розісланий ще 2 червня", - підкреслив представник ради Вім ван дер Веген.

Остаточний варіант звіту Нідерландської ради з безпеки очікується в першій половині жовтня.

Крім того, правоохоронні органи Нідерландів днями заявили, що близькі до завершення роботи у справі MH-17.

"Ми все ближче до отримання переконливих доказів", - повідомив генеральний прокурор країни Фред Вестербеке.

Формально підозрювані не ідентифіковані, але група з "безпосередніх виконавців і замовників" знаходиться у полі зору прокуратури, додав він.

Свою роботу слідчі збираються завершити до кінця поточного року.

Раніше Вестербеке у своїх інтерв'ю підкреслював, що слідчі перевіряють усі версії, хоча вважають основною катастрофу літака в результаті ракетного удару.

Пасажирський "Боїнг-777", що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю.

Загинули усі 298 осіб, які перебували на борту.