Представники 11 країн обговорять в Маріуполі культурний розвиток постраждалого від війни міста

У Маріуполі відбудеться міжнародна культурна резиденція "Architecture Ukraine"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ArtUkraine.

Упродовж липня фонд ІЗОЛЯЦІЯ проведе в Маріуполі міжнародну резиденцію "Architecture Ukraine". Її учасники представлять свої ідеї щодо розвитку середовища міста та його культурно-соціального розвитку.

Презентація "Architecture Ukraine" відбудеться 7 липня в Києві. А з 9 по 12 липня резиденти і команда ІЗОЛЯЦІЯ відправляться в Маріуполь для знайомства з учасниками суспільного і культурного життя міста.

Завдання програми резиденцій Architecture Ukraine - підняти суспільну самосвідомість за допомогою фізичної та цифрової інтервенції в міста, постраждалі від війни, встановити співпрацю між українськими та міжнародними експертами за допомогою освітніх заходів, залучення партнерів з місцевих і зарубіжних організацій та університетів для підтримки наукової бази проекту.

Для участі в проекті "Architecture Ukraine" фонд відібрав 11 резидентів з різних країн світу. Серед них Джастін Тайлер Тейт (США), Фулко Трефферс (Нідерланди), Дует METASITU (Ліва Дударева – Латвія; Едуардо Кассіно – Іспанія), Анна Балаш (Угорщина), група "WOT TAK" (Мітя Чуріков – Україна; Анна Баянова – Киргизстан; Марта Дьяченко – Україна; Ерік Запел – США), Лусія Маффі (Італія), Даніель Росалі та Робін Конена (Німеччина), Світлана Демченко (Україна-США).

Зібрані дані визначать формат пропозицій для підсумкового проекту, який буде представлений у вигляді мобільної виставки. Протягом наступного року учасники реалізують свої проекти в якості складових більш масштабного аналізу / публікації / виставки за результатами творчого процесу.