СБУ затримала російського найманця-розвідника на Луганщині

Українські військові та співробітники СБУ затримали росіянина, що воював на боці терористів "ЛНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу СБУ.

"Поблизу Попасної затримали найманця – громадянина Росії, який воював на боці терористів "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці уточнюю, що на ньому був розвантажувальний жилет з гранатою РГД-5, 4 магазини з набоями до автомата АК-74 та рація. З’ясувалося, що 24-річний мешканець Ханти-Мансійського автономного округу РФ, є членом незаконного збройного угруповання Дрьомова.

"Затриманий пояснив слідчим СБУ, що через судимість за тяжкий злочин у Росії він не міг знайти гідної роботи, а вербувальники йому пообіцяли, що, ставши учасником бойових дій в Україні, матиме певні переваги", - кажуть в прсе-службі.

В СБУ уточнюють, що росіянин прибув на Донбас у квітні цього року та увійшов до складу так званого батальйону «Прізрак», а згодом перейшов до групи розвідки в бандформуванні Дрьомова. Група виконувала розвідувальні задачі в місцях дислокації ЗСУ в районі Золотого, Первомайська та Попасної. На останнє завдання бойовиків відправив особисто Дрьомов. Незадовго до цього бойовики вбили місцевого мешканця – таксиста, і виконання завдання мало допомогти їм уникнути покарання від так званого "МГБ ЛНР".

СБУ повідомила громадянина Росії про підозру в участі у діяльності терористичної організації. До суду його будуть утримувати під вартою. Терористові загрожує до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, що 6 липня співробітники СБУ зупинили на трасі Житомир-Чернівці мікроавтобус зі зброєю, яку незаконно вивозили контрабандою з АТО. Також вчора СБУ затримала 14 терористів, які готували вибухи на Одещині та Миколаївщині.