У Данії почнуть продавати пиво з сечі

У Данії збираються поїти гостей музичного фестивалю пивом з їхньої ж сечі. Організатори проекту розраховують на допомогу 100 тисяч чоловік. Такої кількості людей достатньо, щоб зварити 25 тисяч літрів живого пива

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Hi-News.

Зібрана сеча буде використовуватися для добрива пивоварного ячменю.

Проект називається "From P * ss to Pilsner" ("Від сечі до пільзенського пива"). Акція зі збору сечі пройшла на найбільшому музичному фестивалі Європи Роскіллі на острові Зеландія в Данії. Це спільна ініціатива організаторів фестивалю та місцевої Ради із сільського господарства і продовольства (DAFC).

Відвідувачам фестивалю було запропоновано полегшитися в металевий резервуар з написом, що закликає поділитися відходами життєдіяльності свого організму з датськими фермерами, які знають рецепт їх зворотного перетворення на пиво.

Як розповів виданню The Guardian представник DAFC, сечоприймачі були також встановлені поруч зі сценою, щоб в акції змогли взяти участь і музиканти.

Пиво, зварене за особливим датським рецептом, гості фестивалю в Роскіллі зможуть спробувати в 2017 році.

Повідомляється, що дана ініціатива покликана надати позитивний вплив на навколишнє середовище, а також змінити підхід до збору та утилізації органічних відходів.