У Франції художницю заарештували за селфі голяка

Швейцарську художницю Міло Муаре заарештували в Парижі після того, як вона повністю роздяглася і запропонувала перехожим зробити з нею селфі на тлі Ейфелевої вежі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на французьке видання Le Matin.

Жінку доставили в поліцію 5 липня і протримали в ізоляторі 24 години, після чого відпустили.

Видання пояснює, що, згідно з французьким законодавством, з'являтися на публіці повністю оголеним заборонено. Порушнику виписують штраф 15 тис. євро. Однак до Муаре не стали застосовувати покарання, попередивши, що, якщо такі дії повторяться, відповідальності вона не уникне.

Фото з сайту Le Matin

Сама художниця у своєму Instagram пояснила, що поява на Марсовому полі в голому вигляді - черговий перформанс під назвою Naked Selfie ("Оголене селфі").

Раніше в червні вона влаштувала подібний перформанс у швейцарському Базелі. До цього в лютому Муаре пройшла по залах музею мистецтва та історії культури німецького міста Мюнстера в одних туфлях на підборах і з немовлям на руках.

Міло Муаре - швейцарська художниця, що здобула популярність завдяки своєму шоу на ярмарку "Арт-Кельн" у Німеччині. Під час перформансу "Живопис падаючими яйцями" (The PlopEgg Painting) Муаре "народжувала" яйця, наповнені фарбою, стоячи над полотном на одній з площ Кельна. Яйця розбивалися, і яскравий вміст утворював візерунки на білому аркуші.