У Росії сім'ю запроторили за ґрати на вісім років через продаж булочок із маком

Районний суд у Воронежі засудив до восьми років позбавлення волі чотирьох членів сім'ї, які продавали у своєму кафе булочки з маком

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Русская служба ВВС".

Зокрема, 58-річний Олександр Полухін отримав вісім років і чотири місяці колонії суворого режиму, а його дружина, дочка і сестра дружини - по вісім з половиною років.

Суддя погодилася з версією слідства, що члени сім'ї навмисно додавали в булочки з харчовим маком макову соломку, а також обприскували булочки опієм, після чого продавали їх місцевим наркоманам.

При цьому суд проігнорував результати незалежних експертиз та доводи запрошених захистом експертів, які стверджували, що харчового маку без наркотичних домішок не буває.

Штатні експерти поліції називали вміст булочок сумішшю харчового маку з маковою соломкою, в той час як незалежні експерти говорили про домішки, які виникали ненавмисно.

Нагадаємо, справа була порушена ще в 2009 році. Тоді наркоборці прийшли в ресторан Олександра Полухіна, заявивши, що він із сім'єю "змішує" харчовий мак із наркотиками. Ватажком сімейної ОЗГ тоді визнали пенсіонерку Марію Полухіну. Згідно зі звинуваченнями вона "об'єдналася" зі своєю сестрою, теж пенсіонеркою, Ніною Чурсиній, і разом вони запропонували Євгенії та Олександру Полухіним "вступити в злочинну групу".