В Харкові з'явився Музей релігій

Музей релігій, який розпочинає свою роботу в Харкові, планують зробити у формі дискусійного клубу і майданчика для міжконфесійного діалогу

Про це заявив народний депутат України Олександр Фельдман під час відкриття экспозиції Музею релігій, передає Еспресо.TV з посиланням на Главком.

"Ми живемо в тяжкі часи, коли світ зіткнувся з епідемією насилля, а світове суспільство переживає ренесанс релігійних протистоянь. І одна з головних причин – незнання один про другого, про релігії. Невігластво породжує страх і ненависть. Саме через знання можна навчитися толерантності", - вважає депутат.

За його словами, Музей релігій є продовженням Київського міжконфесійного Форуму.

"Україна, незважаючи на всі складнощі й війну, не повинна втратити свою роль площадки для міжконфесійного діалогу всіх світових релігій", - заявив Фельдман.

В основі експозиції "Музей релігій" зібрано артефакти і вироби мистецтва з приватної колекції нардепа. Це зображення Будди, богів індуїстського і синтоїстського пантенонів, тибетські ритуальні мушлі, священні мусульманські мечі "зульфікар", африканські магічні статуетки "нкісі", ритуальні підсвічники "менори", картини і скульптури на іудейську тематику, християнські ікони, наперсні хрести й багато іншого.