Художник з Аргентини малюватиме графіті в Україні

Стріт-арт-майстер приїде до Кам'янця-Подільського в рамках підготовки до мультикультурного фестивалю Respublica 2015

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Аргентинський стріт-артист малюватиме в Україні, звідки походять його предки. Художник Хорхе Помар (Jorje Pomar), який працює під ніком AMOR, приїде до Кам’янця-Подільського в рамках підготовки до мультикультурного фестивалю Respublica 2015.

Фото з сайту Хорхе Помара

Організатор фестивалю Андрій Зоїн розповів, що художник з Аргентини захотів взяти участь у фестивалі в Україні через те, що його дід родом з Кам’янця, а переїхав в 1930-х роках в Аргентину. "Я відповів, що його роботи круті, але це трохи не на часі, бо Аргентина далеко, у нас війна і немає зайвих грошей. А він написав, що літом буде малювати в Парижі і долетить до Будапешту – чи зможемо ми його звідти забрати? Ну, тут вже доведеться забирати, звичайно. Він хоче приїхати сам, подивитися, що тут відбувається, і розмалювати стіну, а можливо і дві", - зазначив Зоїн.

Хорхе Помар планує бути в Україні з 6 по 21 серпня.

Нагадаємо, в рамках фестивалю Respublica в Кам’янці-Подільському стіни близько 2 десятків багатоквартирних будинків та інших будівель перетворилися на масштабні витвори мистецтва, які стали першими в Україні, внесеними до онлайн-путівника Google Street-Art. Крім того, завдяки організаторам фестивалю в Хмельницькому з’явився "мистецький тролейбус".