Мінкульт передав СБУ список зі 117 російських артистів, які становлять загрозу нацбезпеці

Міністерство культури передало до відповідних органів перелік з 117 артистів, які становлять загрозу національній безпеці

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт відомства.

"Міністерство культури передало до відповідних органів перелік з 117 артистів, які, на нашу думку, становлять загрозу національній безпеці. СБУ проводить розслідування та передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку", - пояснив заступник міністра культури Юрій Зубко.

За його словами, до 3 серпня такий перелік буде опублікований на сайті.

"Окрім Міністерства культури, повноваження по захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно", - нагадав Зубко. 

Заступник міністра запевнив, що Мінкультури відкрите до співпраці з активістами та громадськими організаціями, які проводять моніторинги діяльності культурних діячів Росії, що має антиукраїнську спрямованість. Інформацію від цих громадських інституцій Міністерство вивчатиме та скеровуватиме для реагування в органи, які займаються національною безпекою.