Одеса прийматиме ще один міжнародний фестиваль

Восени в Одесі стартує Перший Міжнародний літературний фестиваль

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

1-й Міжнародний літературний фестиваль в Одесі (МЛО) відбудеться 1-4 жовтня 2015 року. Основні заходи відбуватимуться в Одеському Літературному музеї.

Організатори фестивалю ставлять за мету підкреслити культурний вплив Одеси і полікультурність цього міста та сприяти зміцненню зв'язків між Одесою та іншими культурними метрополіями Європи і світу. Це відображено в програмі фестивалю, що приділяє увагу не тільки східноєвропейським темам і регіону Чорного моря в цілому, але буде по-справжньому міжнародною. Заплановані виступи авторів з України, Росії, Румунії, Болгарії, Грузії, Туреччини, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Франції, Канади, США, Мексики та Індії.

Фестиваль проводитиметься двома мовами: тексти зарубіжних авторів читатимуться мовою оригіналу і в російському перекладі. Дискусії супроводжуватимуться синхронним або послідовним перекладом.

Оргкомітет фестивалю разом з керівниками та організаторами буде представлений на прес-конференції 17 липня 2015 в Одеському Літературному Музеї. Там же будуть презентовані програмні заходи і автори 1-го МЛО.