Памела Андерсон написала листа Путіну

У відкритому листі, розміщеному на сайті організації SEA Shepherd, актриса попросила російського президента перекрити дорогу судну, яке перевозить 1700 тонн м'яса рідкісної тварини, що є "родичем" синього кита

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на РИА Новости.

Відома голлівудська актриса Памела Андерсон, яка також є активісткою боротьби за охорону навколишнього середовища та права тварин, розмістила на сайті організації SEA Shepherd відкритого листа президенту Росії Володимиру Путіну, в якому просить перешкодити судну, яке везе м'ясо фінвала з Ісландії до Японії, здійснити прохід через Північний морський шлях.

Фінвал, близько 1700 тонн м'яса якого знаходиться на борту Winter Bay, є близьким "родичем" синього кита і був майже повністю винищений в середині минулого століття. Полювання на фінвалів заборонено з 1982 року, проте в 2006 році Ісландія в односторонньому порядку відновила комерційне полювання на цих тварин.

Судно Winter Bay, зареєстроване в Сент-Кітсі і Невісі, зараз перебуває біля берегів Норвегії, де воно чекає сприятливих умов навігації по Північному Льодовитому океану. Раніше судну було відмовлено у проходженні через Суецький і Панамський канали, оскільки воно везе вантаж, що порушує Конвенцію про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення.