У Генштабі пояснили, чому бійці 128-ї бригади не отримали "бойові" за лютий

Військовослужбовці 128-ї гірсько-піхотної бригади не отримали винагороди за безпосередню участь у бойових діях, бо командування частини невчасно подало документи

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт Міноборони.

"У ЗМІ набирає обертів інформація зі звинуваченнями на адресу керівництва штабу АТО щодо затягування процесу виплати винагород за безпосередню участь у бойових діях військовослужбовцям 128-ї гірсько-піхотної бригади. Щодо ситуації з невиплатою "бойових" бійцям 128-ї бригади повідомляємо наступне: командуванням військової частини були порушені терміни, зазначені законодавством, для оформлення документів на виплату даних винагород", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони нагадали, що документи мають бути подані у місячний термін від дня безпосередньої участі підрозділу в бойових діях.

"У даному випадку документи на виплату за безпосередню участь у бойових діях за період з 03.02.2015 по 18.02.2015 надані до штабу АТО тільки на початку травня. Окрім цього, відсутні бойові донесення про участь у бойових діях. У журналах обліку бойових дій відсутня інформація про осіб, які подані для виплати винагород", - зазначається у повідомленні.

У цьому зв'язку керівництвом штабу АТО прийнято рішення повернути документи на доопрацювання.

Як відомо, за безпосередню участь у бойових діях після видання бойового наказу військовослужбовцям виплачується додаткова винагорода у розмірі 1 тисяча гривень за кожну добу такої участі.

Виплата зазначеної нагороди здійснюється на підставі підтвердження штабу АТО, бойового наказу, журналу бойових дій, бойового донесення та наказу командира військової частини.