У МЗС Росії вважають заборону слова "хохол" у Facebook цензурою

У МЗС Росії вважають "найдурнішою" та небезпечною цензурою блокування аккаунтів Facebook за слово "хохол"

Про це пише на своїй сторінці у Facebook заступниця директора департаменту інформації та друку МЗС Росії Марія Захарова, передає Еспресо.TV

"Блокування аккаунтів у Facebook за використання слова з п'яти літер, перша й третя з яких "х", вважаю проявом цензури. Але не звичайної, а щонайдурнішої й тому дуже небезпечної", - написала вона у Facebook.

При цьому Захарова цікавиться, які ще "російські слова" вона не має права вживати.

"Чи блокує Facebook аккаунти за використання слів "кацап", "ватник", "москаль" і "Маккейн"?", - запитує Захарова.

Також заступниця запитує, як бути з класикою у якій використовуються слова, що викликають нарікання в модераторів соціальних мереж.

"Який освітній рівень персоналу, що відповідає в компанії Facebook за ізоляцію людей від слів?  "Як бути людям із прізвищем "Х0Х-0В"?", - додає вона.

Нагадаємо, що минулого тижня Facebook почав активно видаляти пости, в яких присутнє слово "хохол". Адміністрація соцмережі пояснила, що вважає його образливим для українців. Серед таких прикладів, був видалений пост керівника Роскомнагляду.

Раніше повідомлялося, що адміністрація Facebook видалила пост журналіста Максима Кононенка з віршем Олександра Пушкіна, в якому присутнє слово "хохол".