Українці перестали масово забирати гроші з банків

В Україні спостерігається уповільнення відтоку валютних депозитів - у червні він становив менше 1%

Про це під час наради з керівниками найбільших банків заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу НБУ.

"По валютних депозитах майже пройдено точку стабілізації. За червень їх відтік був менше 1%. Це найкращий результат за останні місяці, тому ми очікуємо зростання вже через один-два місяці", - наголосила вона.

Гонтарева зазначила, що регулятор вже чотири місяці поспіль фіксує приплив гривневих депозитів. Так, із початку червня зростання їхніх обсягів становило 1,9%.

Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час зустрічі з банкірами підкреслив, що завдяки стабілізації ситуації на валютному ринку споживча інфляція вперше з початку 2014 року уповільнилася.

"Ми фіксуємо стабільність на ринку, зміцнення з квітня курсу гривні до долара США та звуження діапазону його коливань. Також ми відзначаємо зниження інфляційних ризиків. Крім того, ми очікуємо продовження уповільнення інфляції протягом наступних місяців", - заявив Сологуб.

Він зауважив, що з метою закріплення цих позитивних зрушень облікова ставка на грошово-кредитному ринку залишається незмінною.

"Водночас у разі подальшого зниження інфляції зможемо перейти до зниження ставки вже найближчим часом", - пообіцяв заступник голови НБУ.