В ОБСЄ визнали дії Росії військовою агресією проти України

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії Росії військовою агресією проти України

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Остап Семерак, передає Еспресо.TV.

Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла Резолюцію "Очевидні, грубі і невиправлені порушення Росією зобов'язань в рамках ОБСЄ і міжнародних норм". 

"Суттєвий документ міжнародного осуду агресії Росії проти України, визнає дії Російської Федерації актом військової агресії проти Украіни, вимагає від Росії припинити дестабілізацію в Україні, припинити постачати бойовиками зброю та припаси, припинити надсилати своїх військових на нашу територію, виконати Мінські угоди і т.д.", - написав він.

Також депутат повідомив, що декілька країн Україну не підтримали, а саме делегації Франції, Швейцарії і Вірменії. Окрім того, декілька представників Нідерландів, Кіпру теж утрималися.

"Це обурює! Пояснення можна шукати", - зауважив Семерак. 

Серед українських депутатів-членів делегації резолюцію не підтримав народний депутат Нестор Шуфрич, який утримався під час голосування.

Раніше повідомлялось, що ОБСЄ прийняла резолюцію щодо викрадених і затриманих громадян України Російською Федерацією. Також в ОБСЄ зауважили, що за складний економічний стан в Україні відповідальна Росія.