Венеційський кінофестиваль оголосив, хто став обличчям кіноогляду

Офіційний постер кінофестивалю прикрасить актриса Настасія Кінські

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Організатори 72-го Венеційського міжнародного кінофестивалю, який цього року пройде 2-12 вересня, оприлюднили офіційний постер огляду. Цього року обличчям фестивалю стане німецька та американська актриса Настасія Кінські. Четвертий рік поспіль автором афіші стає Симона Массі.

На думку організаторів фестивалю, Настасія Кінські уособлює незалежне кіно 1980-х. На постері вона зображена в образі своєї героїні з фільму "Париж, Техас" Віма Вендерса.

На задній план постера фестиваль помістив актора Жан-П'єра Лео, який був обличчям попереднього Венеційського кіноогляду. На плакатах зображена фігура Лео з останнього кадру фільму Франсуа Трюффо "400 ударів".

Конкурсна програма огляду буде оголошена 29 липня. У різні роки головний приз Венеції "Золотий лев" отримували такі фільми, як "Расемон", "Денна красуня", "Повернення", "Фауст".

Настасія Кінські - дочка німецького актора Клауса Кінські, яка почала зніматися в кіно в другій половині 1970-х. Міжнародну славу актрисі принесла головна роль у картині Романа Поланського "Тесс". Серед інших фільмів за участю артистки є "Коханці Марії" Андрія Кончаловського, "Внутрішня імперія" Девіда Лінча.