Австралійський художник створює портрет Лесі Українки на київському будинку

Стріт-арт-майстер Гвідо Ван Хелтен створює графіті на фасаді будинку біля Золотих воріт

Про це повідомляє Еспресо.TV з почиланням на "Подробности".

Нещодавно стало відомо, що художник з Австралії візьметься за прикрашання Києва власними вражаючими графіті. І ось проект почав реалізовуватися. Вже на фасаді одного з будинків біля Золотих воріт у Києві почало з'явиться графіті, присвячене Лесі Українці. 

"Я дуже цікавлюся подорожами та новими місцями. В кожному новому місці я сподіваюся знайти нову історію. Я дізнався про Лесю Українку від своїх друзів. Вірш "Конвалія" надихнув мене, і я поєднав ту історію з цим зображенням на стіні", - розповідає австралійський художник Гвідо Ван Хелтен.

Художник цілком віддався цій роботі, сам запропонував і ескіз. "Ескіз цієї картини був запропонований самим художником. Він сказав: або це, або він не буде малювати", - каже продюсер проекту Анастасія Дрехдова.

Тепер щоранку він підіймається краном і працює. Гвідо вже встигли полюбити тутешні жителі. Навіть кавою з вікон пригощають. 

Спочатку планувалося розмалювати лише 15 стін. Але згодом зрозуміли: ідея грандіозна. Тому зробили проект безстроковим. В Україні це поки перше графіті Гвідо. Але не останнє, каже художник. Адже розмірковує над наступним проектом.