Ціни на нафту почали зростати після катастрофічного падіння

Світові ціни на нафту коректуються вгору в ході торгів четверга після падіння напередодні на тлі повідомлень про зростання запасів "чорного золота" і нафтопродуктів в США та побоювань за фондовий ринок Китаю

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 0,91%, до $57,72 за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на WTI збільшувалася на 1,14%, до $52,24 за барель, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

У середу управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США повідомило, що запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 3 липня, збільшилися на 0,4 млн барелів, до 465,8 млн барелів. Аналітики очікували скорочення запасів за тиждень на 0,7 млн барелів, до 464,7 млн барелів.

Запаси бензину, за даними відомства, збільшилися на 1,2 млн барелів і становили 218 млн барелів, запаси дистилятів - на 1,6 млн барелів, до 137,5 млн барелів, запаси нафти на терміналі в Кушинга (Cushing) - на 3 млн барелів, до 56,7 млн барелів. Видобуток нафти в США за звітний тиждень виріс на 9 тис. барелів на добу, до 9,604 млн барелів на день.

Інвестори також продовжують уважно стежити за ситуацією на фондових ринках Китаю, які переживають період паніки на тлі невизначених перспектив економіки КНР. Стимулюючі заходи влади не змогли запобігти економічному спаду в країні. Фондовий ринок Китаю з середини червня обрушився більше ніж на 30%.

"Китайські ризики становлять небезпеку для Австралії та інших країн, які пов'язані з експортом сировинних товарів із Китаю. Тиск на нафту відбувається з кількох фронтів, серед яких коливання капіталу в Китаї, перспектива входження Ірану на нафтовий ринок...", - заявив агентству Reuters старший стратег по товарах Saxo Bank Оле Хансен (Ole Hansen).