Держдеп закликав Росію покращити ситуацію зі свободою ЗМІ

США закликають Росію підтримати принцип свободи преси і слова, рішуче переслідуючи тих, хто вдається до насильства по відношенню до журналістів

Про це повідомив прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі, виступаючи із заявою у зв'язку з одинадцятою річницею вбивства американського журналіста Пола Хлєбнікова, передає Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

Як наголосив представник Держдепартаменту, це стане вираженням поваги не тільки до пам'яті загиблого журналіста, але і до роботи всіх журналістів, які працюють і жертвують собою в ім'я кращого майбутнього Росії.

"Більш ніж через десять років після вбивства журналіста Пола Хлєбнікова на московській вулиці ми відзначаємо, що його вбивці ще тільки повинні постати перед судом і що свобода слова в Росії все ще приноситься в жертву", - підкреслив Кірбі.

"Зараз прагнення до правди стало більш небезпечним для журналістів у Росії, ніж тоді, коли застрелили Пола", - додав представник зовнішньополітичного відомства США.

Пол Хлєбников був американським журналістом і публіцистом російського походження. Очолював російську редакцію журналу Forbes. Автор книг "Хрещений батько Кремля Борис Березовський, або Історія розграбування Росії" (2000) і "Розмова з варваром" (2003). Був убитий у Москві в 2004 році, злочин не розкрито.