Фотофакт: Грінвіч представив найяскравіші астрономічні знімки космосу

Грінвічська королівська обсерваторія представила шорт-лист щорічного міжнародного конкурсу Astronomy Photographer of the Year

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Mashable.

Грінвічська королівська обсерваторія щороку проводить конкурс на найкращу астрономічну фотографію Astronomy Photographer of the Year 2015.

Фотографи з усього світу будуть боротися за можливість виграти головний приз у розмірі $3,7 тисяч. Цього року на участь у фотоконкурсі було подано 2700 заявок від фотографів із більш ніж 60 країн. Це найвищий показник за всю семирічну історію конкурсу.

Крім головного призу, найкращі конкурсні роботи потраплять на щорічну виставку в Королівській обсерваторії в Грінвічі, що відбудеться після завершення оцінювання. Переможці будуть оголошені 17 вересня, а тим часом організатори пропонують оцінити найбільш яскраві фотороботи, що беруть участь у боротьбі за звання кращого астрономічного знімка 2015 року.

Нагадаємо, що нещодавно британське видання The Daily Mail відібрало найяскравіші знімки щорічного конкурсу Traveler Photo Contest від National Geographic.