ГПУ готує апеляцію на рішення у справі екс-ректора Мельника

Генпрокуратура категорично не згодна зі звільненням ректора, обвинуваченого в корупції, і вже готує апеляцію

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ, передає Еспресо.TV

"Генеральна прокуратура категорично не згодна з явно недостовірними висновками суду, у зв'язку із чим невідкладно готується апеляційна скарга", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ГПУ орієнтувала суд на ухвалення обвинувального вироку і призначення покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати відповідні посади строком на 3 роки. Однак суд дійшов висновку про недоведеність вини обвинуваченого і виправдав екс-ректора.

Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. "на гарячому" під час отримання хабара за вступ до Національного університету державної податкової служби. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, від якого він ухилився і переховувався за межами України. Після встановлення його місця знаходження досудове розслідування було завершено, і 20 червня 2014 р. обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України був направлений до суду.

Вчора, 8 липня 2015 р, Ірпінським міським судом Київської області завершено судовий розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-ректора Мельника у вимаганні та повторному одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 120 тис. грн за вирішення питання про вступ у Національний університет державної податкової служби України. Суд своїм рішенням виправдав Мельника.

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко раніше заявив, що домагатиметься покарання суддів, які виправдали ректора.