На Одеському припортовому заводі просять провести аудит закупівлі газу у Фірташа

Голова наглядової ради Одеського припортового заводу Сергій Перелома звернувся до прем'єр-міністра з проханням сприяти проведенню незалежного аналізу умов і цін закупівлі природного газу ОПЗ в 2013-2014 рр. у компаній Ostchem і RGK Trading Дмитра Фірташа

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

"Згідно з даними, наданими керівництвом компанії наглядовій раді, поточна заборгованість ОПЗ перед зазначеними підприємствами після оплати частини рахунків становить $ 217 млн. Загальний обсяг газу, придбаного підприємством протягом 2013-2014 рр, становить 2,33 млрд куб. М на загальну суму $ 995 млн ", - йдеться в повідомленні.

Враховуючи те, що потенційні судові ризики, пов'язані з вказаною заборгованістю, є суттєвими і можуть потенційно призвести до порушення справи про банкрутство підприємства і втрати державного контролю над ним, наглядова рада ОПЗ вважає за доцільне ретельно вивчити умови закупівлі газу та відповідність цін ринковому рівню, наголошується в релізі.

Як повідомлялося, прем'єр Арсеній Яценюк 7 липня звинуватив Ostchem з Group DF Дмитра Фірташа у продажу ОПЗ природного газу за завищеною ціною з метою довести його до банкрутства і повідомив, що у зв'язку з цим Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк доручив Міненерговугілля та МВС розслідувати спробу групи Льовочкіна-Фірташа збанкрутувати Одеський припортовий заводчерез продаж газу по завищеній ціні.

Пізніше у компанії Дмитра Фірташа сказали, що слова Арсенія Яценюка про банкрутування олігархом Одеського припортового заводу - неправда.