На Житомирщині відновлюватимуть землі після нелегальних бурштинових копалень

Міліція ініціює перед Житомирською обласною радою та іншими органами місцевого самоврядування розробку програм з рекультивації земель, пошкоджених у результаті нелегального видобутку бурштину

Про це повідомили у прес-службі УМВС України у Житомирській області, передає Еспресо.TV із посиланням на "УНІАН".

За словами начальника відомства Валерія Рудика, зусилля міліції спрямовані на виявлення та документування тих, хто закуповував незаконно видобутий бурштин, і організаторів цього нелегального бізнесу з мільйонними прибутками.

Нині міліція розслідує понад 50 відповідних кримінальних проваджень.

Рудик нагадав, що з середини червня цього року на території північних районів області збільшено кількість рейдових мобільних груп, які виявляють та припиняють факти незаконного видобутку бурштину.

"Правоохоронці разом з працівниками СБУ, екологічної інспекції, лісівниками затримують порушників та техніку. Станом на 9 липня незаконні копальні не працюють в жодному із районів Житомирщини", - підкреслив він.

За словами начальника УМВС у Житомирській області, проблема незаконного видобутку бурштину є багаторівневою і потребує комплексного підходу.

"Тому до її вирішення нині задіяно усі зацікавлені сторони: від місцевого населення та органів самоврядування до влади і народних депутатів", - сказав він.

Нагадаємо, вчора, 8 липня, Управління МВС України у Житомирській області відзвітувало про припинення нелегального видобутку бурштину на Житомирщині.