ООН допоможе з організацією пропускного режиму в зоні АТО

Представники Програми розвитку ООН обіцяють посприяти у вирішенні питання оптимальної організації пропускного режиму в зоні АТО

Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі директора Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Яна Томаса Хіємстра з керівництвом Донецької області, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

Так, Хіємстр заявив про намір звернутися з приводу пропускного режиму до Міжнародної організації з міграції.

Програма ПРООН також спрямована на надання допомоги і психологічної підтримки переселенцям. Багато уваги приділяється допомозі у знешкодженні замінованих територій.

"Ще одним пріоритетним напрямком у нашій програмі є співпраця зі ЗМІ. Ми плануємо надавати їм інформацію, перевірені факти, для того щоб населення отримувало об'єктивну інформацію", - заявив голова з питань співпраці представництва ЄС в Україні.

Учасники міжнародної делегації підкреслили, що приділяють велику увагу питанню децентралізації влади та реформі правоохоронних органів України, вважаючи, що Донецька область може стати зразком у цьому питанні для всієї країни.

Учасники зустрічі також обговорили питання реформи правоохоронних органів, криміногенну ситуацію на підконтрольних Україні територіях.