Порошенко хоче конфісковувати у бойовиків пальне і машини на потреби ЗСУ

Президент України Петро Порошенко наголосив, що на лінії зіткнення у представників незаконних збройних формувань потрібно вилучати пальне й транспортні засоби на потреби українських бійців

Про це він заявив на нараді щодо боротьби з корупцією і контрабандою на лінії зіткнення за участі представників силових відомств, представників Донецької, Луганської областей та волонтерів, передає Еспресо.TV. із посиланням на прес-службу глави держави.

"Зараз стоїть надзвичайно важливе і небезпечне завдання - закрити контрабандні потоки. Лінія зіткнення створює велику небезпеку для стабільності країни, ситуація на ній сьогодні дозволяє фінансувати сепаратизм, тероризм, фінансувати бандитів і окупантів з окупованої території і суттєво ослаблювати безпеку держави", - наголосив президент.

Також Порошенко наголосив, що пальне пальне та транспортні засоби, які використовуються контрабандистами, мають конфісковуватися на потреби ЗСУ в рамках законодавчого механізму мобілізації. 

"Ризик втрати автомобіля буде дуже потужним стимулом для того, щоб припинити злочинну діяльність", - зауважив глава держави.

Нагадаємо, за минулу добу, 8 липня, у зоні АТО затримали дев'ять авто з контрабандою.