Процвітання України - пріоритет для США, - заява

США вважають зусилля, спрямовані на сталий економічний розвиток України, одним із найбільш важливих пріоритетів у своїй нинішній діяльності

Про це заявив у четвер у Вашингтоні заступник міністра торгівлі США Брюс Ендрюс, анонсуючи проведення 13 липня Американсько-українського бізнес-форуму, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Сполучені Штати вірять у майбутнє України як нової прозорої, динамічної, відкритої для бізнесу економіки в серці Європи. Саме тому від президента Обами до віце-президента Байдена та всього уряду стале процвітання України є вищим пріоритетом", - наголосив Ендрюс.

У цьому зв'язку він зазначив, що американська сторона покладає надії на заплановані в понеділок зустрічі.

"Ми переслідуємо дві мети на цього форумі. По-перше, ми хотіли б відзначити останні досягнення України щодо поліпшення її бізнес-клімату. По-друге, ми хочемо допомогти Україні стати більш привабливим місцем для ведення бізнесу серед американських компаній", - зауважив представник Мінторгівлі США.

За його словами, це буде майданчиком для обміну важливою інформацією. Зокрема, український уряд матиме можливість поділитися з потенційними інвесторами досягненнями в імплементації реформ у країні, американський бізнес зможе надати додаткові рекомендації щодо наступних кроків для збільшення інвестиційної привабливості України.

"Цей форум є частиною зусиль двох урядів розширити економічні зв'язки між нашими двома країнами", - зауважив Ендрюс.

Відповідаючи на уточнюючі запитання, чи передбачається підписання двосторонніх документів під час зустрічей, він сказав, що укладання угод "не є першочерговим завданням". За його словами, форум має на меті, передусім, обговорення можливостей для покращення бізнес-клімату в Україні та перспектив заходу іноземних інвесторів.

Ендрюс також зазначив, що крім робочих сесій, передбачається багато зустрічей за участі прем'єр-міністра України і представників офіційної делегації з американськими посадовцями і представниками бізнесу.