Суд остаточно забрав нафтогазові родовища у екс-міністрів Януковича

Вищий адмінсуд України 8 липня остаточно позбавив компанію "Голден Деррік" права користування надрами з покладами нафти, газу природного та газу сланцевих товщ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Держслужби геології та надр України.

Таким чином, 19 ділянок надр з покладами нафти та газу, які "Голден Деррік" отримала у 2010 - 2012 роках, повернуто державі.

"Це був непростий процес, але суд нарешті поставив крапку в суперечках з приводу законності отримання ТОВ "Голден Деррік" всіх дозволів на користування покладами нафти, газу природного та газу сланцевих товщ", - зазначив т.в.о. Голови Держгеонадр України Микола Бояркін.
 
Ще у березні 2014 року за результатами перевірки Генеральної прокуратури України Держгеонадрами було скасовано наказ в частині надання ТОВ "Голден Деррік" спеціальних дозволів на користування надрами на 16 ділянках та анульовано 3 спецдозволи.
 
ТОВ "Голден Деррік" не сплатило вартості геологічної інформації до державного бюджету, чим спричинено значних збитків державі. Крім того, було виявлено порушення чинного законодавства у сфері надракористування.

Відзначимо, 67% ТОВ "Голден Деррік" належить кіпрській компанії "Хартлог Лімітед", яку пов'язують з екс-міністрами уряду Миколи Азарова - Едуардом Ставицьким і Миколою Присяжнюком, а також колишнім народним депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенко.