В Лондоні заборонили рекламу виставки з логотипом Rolling Stones через вульгарність

Транспортна компанія Transport for London заборонила розміщувати постер, що анонсує виставку рок-групи Rolling Stones, в метро і на автобусних зупинках Лондона

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Фірми, що відповідають за рекламу в громадському транспорті Лондона, назвали плакат занадто зухвалим.

Неоновий постер в стилі поп-арт зображує напівоголену жінку - від живота до стегон. У середині, між її ніг, розміщений відомий логотип Rolling Stones - червоний рот з висунутим язиком. Дизайн плакату належить британському художнику Марку Нортону.

Творцеві запропонували трохи змінити дизайн: перемістити емблему вище - на живіт дівчини. Оновлені постери з'являться в Лондоні вже 13 липня. Проте, в усі інші регіони Великої Британії постери надійдуть в оригінальному вигляді.

Представник Rolling Stones заявив, що музиканти сприйняли рішення без захвату.

"Ми приголомшені і спантеличені цією досить дурною витівкою", - зазначив він.

Постер анонсує експозицію Exhibitionism - першу велику виставку предметів з особистого архіву Rolling Stones. Раніше повідомлялося, що відкриється вона 6 квітня 2016 року в лондонській галереї "Саатчі". Там представлять понад 500 експонатів, серед яких оригінальні сценічні декорації, гітари та інші інструменти музикантів, постери та обкладинки альбомів, рідкісні студійні записи і неоприлюднені відеокліпи групи.

Rolling Stones вважається однією з найвпливовіших і найуспішніших британських груп в історії року. На рахунку колективу більше 20 студійних альбомів, загальний тираж яких перевищив 250 мільйонів копій. Впізнаваний логотип групи був створений в 1970 році американським дизайнером Джоном Паші. Губи і язик на емблемі змальовані з фронтмена колективу Міка Джаггера.