У ніч вбивства Нємцова головний підозрюваний грав у комп'ютерні ігри, - адвокат

Сторона захисту Заура Дадаєва розповіла подробиці його алібі: у момент вбивства Нємцова Дадаєв грав у комп'ютерні ігри в себе вдома, це можуть підтвердити три свідки

Про це РБК розповів його адвокат Шамсудін Цакаєв, передає Еспресо.TV.

За словами захисника, Дадаєв розповів йому, що кожен вечір разом із друзями грав в онлайн-ігри "стрілялки", так само він проводив вечір і 27 лютого. Його алібі, зазначає Цакаєв, можуть підтвердити три свідка, які приїхали до Дадаєва на вулицю Віялова після 23:00. Нємцов же був убитий о 23:30.

Раніше Дадаєв дав свідчення слідчому, в яких розповідав, що за весь день 27 лютого він не виїжджав з Очаково-Матвіївського району: ходив у мечеть, ресторани "Веселий бабай" і "Цинк", зустрічався з колишнім товаришем по службі Русланом Геремеевим, який жив на тій же вулиці.

Про пристрасті Дадаева до комп'ютерних ігор під час слідства розповідав і підсудний Темерлан Ескерханов. Зі свідчень Ескерханова, даних ним 13 березня 2015, випливає, що він дзвонив Дадаєву на його стільниковий номер, який брав у Руслана Геремеева для того, щоб "дізнатися, як пройти рівень в грі "Ворлд оф Танкс", бо бачив, що він у квартирі Руслана грав у комп'ютерні ігри".

Відразу ж після затримання Дадаєв дав свідчення, яким стверджував, що вбив Нємцова разом з обвинувачуваним Анзор Губашевим і однополчанином з батальйону "Північ" Бесланом Шавановим. Останній підірвався за допомогою гранати під час затримання.

Тоді ж Дадаєв розповідав, що зброю і машину ZAZ Chance, на якій кілер утік з місця злочину, їм надав якийсь Русик, який також обіцяв їм заплатити по 5 млн руб.

Після арешту Дадаєв заявив, що дав ці свідчення під тортурами, а також в обмін на звільнення одного з товаришів по службі Руслана Юсупова, який був затриманий разом із ним. Зізнавальні свідчення давав і Губашев, але потім теж відмовився від них.