Ципраса як дитину присоромили в Європарламенті

Виступ Гі Верхофстадта, в якому він емоційно розкритикував грецького лідера за демагогію, отримав величезну популярність в інтернеті

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Свій виступ Гі Вергофстадт розмістив у себе на Facebook.

"Я злий! Я дуже злий! Ви постійно говорите про якісь реформи. Але ніяких конкретних пропозицій ми ще не бачили! Ми сповзаємо до виходу з єврозони. Але 80% ваших громадян хочуть залишитися в Європі. Покажіть їм, що ви справжній лідер, а не неправдивий пророк! Зробіть це!" – емоційно жестикулюючи та інколи зриваючись на крик сказав Верхофстадт.

Він також звинуватив Ципраса в протекціонізмі, який заражав країну десятиріччями.

"Кілька тижнів тому мали бути призначені тринадцять керівників міністерства освіти і, за збігом, дванадцять із них з партії Сіріза", - цитує політика EUobserver.

"Я злий, бо ми фактично як лунатики йдемо до Грекзіту (так називають можливий вихід Греції з єврозони. – Ред.)", - сказав Верхофстадт.

Читайте також: Сиртакі для Путіна. Як Греція йде в обійми Росії

Голова Європейської Ради Дональд Туск вважає, що у Греції та її європейських партнерів залишився останній шанс досягти угоди з врегулювання кризи в країні.

Греція у середу офіційно звернулася до Євросоюзу за новим кредитом. Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас пообіцяв вписатися в оголошені Євросоюзом терміни і підготувати детальний план виходу з боргової кризи.