Делегацію Роскосмосу не пускають в Австралію

Російська делегація, яка прямує до Австралії на засідання робочої групи міжнародного комітету ООН із супутникової навігації, швидше за все, буде змушена відмовитися від поїздки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

"Візи дали тільки двом членам делегації з десяти - мені і Віктору Косенку, першому заступнику гендиректора ВАТ" ІСС імені Решетньова", - заявив виданню Сергій Ревнивих, співголова робочої групи щодо сумісності й взаємодоповнюваності Міжнародного комітету з глобальної навігаційної супутникової системи при ООН.

Ревнивих зазначив, що у четвер повідомив оргкомітет симпозіуму IGNSS 2015 (International Global Navigation Satelite Systems), в межах якого проходить засідання робочої групи при ООН, про те, що "якщо візи не отримають всі учасники делегації, то не поїде ніхто".

IGNSS 2015 проходить в австралійському штаті Квінсленд, в місці під назвою Золотий Берег.

Як уточнив Ревнивих, у складі делегації - фахівці зі супутникової навігації з "Російського інституту радіонавігації і часу", ЦНДІмашу, АТ "Інформаційні супутникові системи" імені академіка М.Ф. Решетньова, "Російських космічних систем", ВАТ "Науково-виробнича корпорація" Системи прецизійного приладобудування" та інших організацій.

За його словами, всі документи для оформлення віз були подані завчасно - 6-7 червня, документи подавалися разом з офіційними запрошеннями, де було зазначено, що мова йде про засідання робочої групи міжнародного комітету ООН зі супутникової навігації.

"Судячи з усього, наші документи перевіряються дуже ретельно. Мені телефонували з консульства, просили вказати, в яких частинах я служив, місця їх дислокації і навіть імена командирів. Це при тому, що я в армії не служив і в анкеті про це написав. Конкретних речей нам не кажуть: весь час повідомляють, що документи в обробці", - розповів глава російської делегації.

Отримати коментар в посольстві Австралії в Москві виданню не вдалося.

При цьому газета підкреслює, що на сайті консульської служби йдеться, що заяви на короткострокову візу розглядаються в термін від 5 до 10 робочих днів.

За інформацією видання, рішення про відмову від поїздки на захід в Австралії буде прийнято вдень у п'ятницю заступником керівника Роскосмосу Михайлом Хайловим.

Російська делегація не поїде, якщо до середини дня п'ятниці всі члени делегації не отримають візи, уточнює видання.