Ісландський художник шукає мертве тіло для свого перформансу

Сноррі Асмундссон готується до нового відео-перформансу, в якому планує використати мертве тіло

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook митця.

Художник з Ісландії Сноррі Асмундссон оголосив про пошук трупа заради мистецтва. Своє повідомлення він сформулював у доволі іронічній формі. 

"Розшукую мертві тіла в ім’я мистецтва. Якщо ви вмираєте, я хотів би запозичити ваше тіло після смерті. Після перформансу одразу ж поверну його до трунаря в тому ж стані. З повагою, Сноррі Асмундссон", - написав він.

Як повідомляє Artnet.news, за задумом перформансу, протягом години ісландець танцюватиме з тілом людини одразу ж після її смерті для того, аби підняти "низку питань". Ідея проекту з’явилася в художника ще в 2008 році. Тоді він хотів втілити "мертві танці" на льоду, але не зробив цього за браком коштів.
 
Попри шквал критики на адресу Асмундссона, на його оголошення відгукнулося чимало добровольців. Більшість із них змогли пообіцяти художникові лише окремі частини своїх тіл. Взяти участь в проекті погодився чоловік із імунною хворобою, але після його раптового видужання угоду довелося скасувати.
 
"Багато людей не розуміють мене і думають, що я збираюся зробити щось огидне. Я сподіваюся, що колись знайду потрібного кандидата, і ми зробимо все незабутнім чином", – впевнений митець.