Міжнародний союз впаяв російській біатлоністці 12 років дискваліфікації за допінг

Антидопінговий комітет Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) прийняв рішення збільшити покарання російській чемпіонці світу-2008 Катерині Юр'євій з восьми до 12 років

Крім того, ще одну титуловану росіянку Ірину Старих покарали трьома роками замість двох, а Олександра Логінова дмскваліфікували на два роки за вживання допінгу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт IBU.

Таким чином, Юр'єва, яка вже оголосила про завершення кар'єри не зможе брати участь у змаганнях IBU до 2025 років.

Старих в липні 2014 була дискваліфікована IBU на два роки за вживання допінгу, позитивна проба спортсменки була виявлена ​​в грудні 2013 року. Логінов був тимчасово відсторонений від змагань Союзом біатлоністів Росії (СБР) після отримання інформації від IBU про підозрілий результаті допінг-проби, взятої у спортсмена поза змаганнями 26 листопада 2013. Юр'єва в липні 2014 була дискваліфікована IBU на вісім років.

Антидопінговий комітет визнав, що перша проба Старих, яка дала позитивний результат у грудні 2013 року, а також узята 2 січня 2014 і заново проаналізована в листопаді 2014 проба є одним допінгових випадком. У зв'язку з цим, прийнято рішення додатково покарати Старих одним роком дискваліфікації, яка буде починатися з 23 грудня 2015 року. Спортсменка зможе повернутися до змагальної діяльності не раніше 23 грудня 2016.

Антидопінговий комітет прийняв рішення дискваліфікувати Логінова на два роки з моменту повторного аналізу проби, яка дала позитивний результат. Таким чином, Логінов зможе повернутися до змагальної діяльності не раніше 25 листопада 2016.