НБУ визнав неплатоспроможними ще 2 банки

У "Радикал Банк" і банк "Столичний" введені тимчасові адміністрації

Про це йдеться на офіційних сайтах фінансових установ, передає Еспресо.TV з посиланням на Liga.net.

Згідно з опублікованою інформацією, Національний банк України постановою №452 / БТ від 9 липня визнав Радикал Банк неплатоспроможним. У зв'язку з цим з 10 липня на 3 місяці (до 9 жовтня) в банк введена тимчасова адміністрація. Уповноваженою особою Фонд гарантування вкладів фізосіб на здійснення тимчасової адміністрації призначений Олександр Шевченко.

Також тимчасова адміністрація введена в банк Столичний. Рішення прийнято постановою Нацбанку №453 від 9 липня про визнання банку неплатоспроможним. Уповноваженою особою Фонд гарантування вкладів фізосіб на здійснення тимчасової адміністрації призначено Володимира Кухарев. Адміністрація пропрацює в банку до 9 жовтня.

Навесні цього року Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ Промислове інноваційна компанія придбати контроль над Радикал Банком. Компанія-покупець контролюється топ-менеджментом банку. Компанія отримала дозвіл придбати понад 50% в статутному капіталі кредитно-фінансової установи. Згідно з інформацією на сайті банку, в ньому немає власників істотної участі, акції розбиті на 15 акціонерів.

Радикал Банк (Київ) заснований в 2010 році. Згідно з даними НБУ, на початок січня 2015 року з розміром загальних активів банк займав 76-е місце (1,5 млрд грн) серед 133 діючих у країні банків.

Банк Столичний (Суми) заснований у жовтні 1993 року в Києві і спочатку іменувався АБ Бонус Банк. Пізніше, в листопаді 2001 року, перейменований в АБ Столичний. Входить до групи невеликих банків. Акціонерами банку є Сергій Ткаченко з часткою 49,28% та Євген Антипенко з часткою 14,16%. За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 93-е місце (601 500 000 грн) серед 133 діючих банків.