Президент Болівії подарував Папі Римському розп'яття у вигляді серпа і молота

Президент Болівії Ево Моралес вручив Папі Римському Франциску, який перебуває зараз із візитом в країні, незвичайний подарунок - дерев'яне розп'яття у вигляді серпа і молота

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Цей подарунок викликав бурхливе обговорення у соціальних мережах. Користувачі звернули увагу на те, що серп і молот є символами комуністичних ідей, які уособлюють собою атеїзм.

При цьому розп'яття є точною копією роботи іспано-болівійського єзуїтського священика Луїса Еспиналя, вбитого в Ла-Пасі в 1980 році за участь у захисті прав людини.

Тоді ця незвичайна робота по дереву була зроблена в пам'ять про голодування січня 1978 року, яке спонукало диктатора Болівії Уго Бансера оголосити національні вибори.

Уряд Болівії вже спростував наявність будь-якого політичного підтексту в подарунку.

"Понтифік повинен був отримати його, так як він є батьком бідняків, в цьому був сенс подарунка, та жодної хитрості тут немає", - заявила міністр зв'язку Болівії Марианела Пако.

Глава служби друку Святого престолу Федеріко Ломбарді заявив, що Папа Франциск жодним особливим або негативним чином не відреагував на подарунок. 

Нагадаємо, раніше під час перельоту до головного міста Болівії понтифік випив чаю з листя коки, щоб запобігти гірській хворобі.