"Газпром" скасував тендери на 50 млрд по будівництву "Південного коридору"

"Газпром" скасував близько 20 тендерів на загальну суму понад 50 мільярдів рублів з добудови компресорних станцій (КС) і лінійних частин ниток газопроводу проекту "Південний коридор"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РИА "Новости".

Раніше компанія повідомляла про скасування тендерів на чотири об'єкти на 10,8 мільярда рублів

"Газпром" скасував близько 20 тендерів на загальну суму понад 50 мільярдів рублів з добудови компресорних станцій (КС) і лінійних частин ниток газопроводу проекту "Південний коридор", йдеться в матеріалах "Газпрому".

У загальному підсумку мова йде про вісім КС: третьої черги "Руській" - 1,983 мільярда рублів, "Козачої" - 2,857 мільярда рублів, першої черги "Волгоградської" - 3,708 мільярда рублів, реконструкції КС "Петровськ" - 4,116 мільярда рублів, КС "Балашов "- 2,999 мільярда рублів, КС" Починки "- 3,469 мільярда рублів, КС" Червоноармійська "- 1,746 мільярда рублів і КС" Калач "- 2,908 мільярда рублів.

Читайте такожНавіщо їм берег турецький?

Крім того, передбачалося провести тендери з прокладання двох ділянок нитки "Починки-Анапа" на загальну суму 26,367 мільярда рублів. Також скасовано з десяток тендерів на більш дрібні суми.

Як повідомляли РИА Новостям на початку тижня кілька джерел, знайомих з ситуацією, "Газпром" призупиняє частина робіт за проектом "Південний коридор". 

Читайте також: Турецький недогамбіт. Чому Європа не купуватиме російський газ у Туреччині

Нагадаємо, 8 липня "Газпром" також розірвав контракт із підрядником на будівництво "Турецького потоку".

Слід нагадати, що "Турецький потік" - це заміна попереднього російського "мегапроекту" газопроводу "Південний потік", який країна закрила, через антимонопольні перепони Євросоюзу. "Турецький потік" повинен обійти Україну і доставляти російський газ через Чорне море та Туреччину до кордону с Грецією.