Російські МТС та "Київстар" можуть лишитись без ліцензії в Україні, - російські ЗМІ

За допомогою поправок в закон про ліцензування, українська влада зможе відкликати ліцензії у працюючих в країні компаніях, пов'язаних з Росією. У зоні ризику опинилися, зокрема, МТС і Vimpelcom

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську газету "Ведомости".

Зокрема, поправки в український закон "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", які набули чинності 28 червня, розширюють умови, що дозволяють владі анулювати ліцензії працюючих в Україні компаній. Видання зазначає, що нове формулювання закону загрожує українському бізнесу МТС і Vimpelcom Ltd.

Однією з підстав для позбавлення ліцензії за новим законом може стати документальне підтвердження "факту контролю (вирішального впливу) за діяльністю ліцензіата осіб інших держав, які здійснюють збройну агресію проти України, і (або) дії яких створюють умови для виникнення військового конфлікту, застосування військової сили проти України".

Оскільки Росія, на думку української влади, підпадає під визначення "держави-агресора", ліцензії можуть позбутися, зокрема, працюючі в Україні підрозділу МТС і Vimpelcom Ltd.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МТС-Україна хоче змінити назву через "антиросійські настрої".

Слід зазначити, що напівросійській компанії Vimpelcom належить мобільний оператор Київстар.