Росію можуть викинути з ФІФА через "путінський" закон про легіонерів

Російська влада грубо порушила права своїх спортивних федерацій

Згідно з новим законом Міністерство спорту Росії отримало безпрецедентне право встановлювати ліміт на легіонерів у всіх ігрових видах спорту, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на fontanka.ru.

Зокрема, закон передбачає, що без дозволу міністерства не може початися жоден чемпіонат з ігрових видів спорту, в тому числі й футбольний, в якому точаться запеклі суперечки щодо кількості легіонерів у наступному сезоні.

Російський футбольний союз минулого року ухвалив формат, за яким одночасно на полі зможуть перебувати десять легіонерів. Мінспорту наполягає обмежити кількість іноземців шістьма. За два тижні до початку нового чемпіонату рішення щодо ліміту ще не ухвалено.

Згідно з регламентом ФІФА держава категорично не має права втручатися у справи місцевої федерації футболу, інакше це може загрожувати призупиненням членства у міжнародній організації. Тож нав'язування ліміту міністерством є грубим порушенням.

Наслідком призупинення членства у ФІФА може стати не лише дискваліфікація всіх російських збірних та клубів з міжнародних турнірів, але й позбавлення країни права на проведення чемпіонату світу 2018 року.

Нагадаємо, що ініціював ухвалення закону про легіонерів президент Росії Володимир Путін, який заявив, що іноземці гальмують розвиток російського спорту.