Шокін направив до ВККСУ подання про відсторонення суддів Царевич та Вовка

Генеральний прокурор України Віктор Шокін направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів клопотання про відсторонення від посад суддів Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на сторінку ГПУ в Facebook.

Слідчі вважають, що вказані судді можуть перешкоджати кримінальним провадженням, в яких вони є фігурантами, зокрема під виглядом необхідності розгляду судових справ уникати слідства і суду, а також мають можливість впливати на інших осіб, що можуть бути допитані під час розслідування.

Як повідомлялося раніше, слідчим відділом прокуратури Вінницької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 375 КК України.

Кримінальне провадження стосовно судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка за ч. 2 ст. 375 КК України, яке розслідувалося слідчим відділом прокуратури міста Києва, знаходиться на розгляді у Шевченківському районному суді столиці.

4 березня 2014 року Верховна Рада України дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду міста Києва: Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка. Царевич і Кицюка підозрюють у прийнятті завідомо неправосудних рішень в адміністративних справах щодо активістів Автомайдану, Вовка - в ухваленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким він позбавив законного власника його майна.

12 травня з цих суддів зняли браслети.