Суддю Апеляційного суду Чернушенка відсторонили від посади

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) відсторонила Антона Чернушенка від посади судді Апеляційного суду Києва

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, Комісія розглянула питання щодо відсторонення/продовження строку відсторонення суддів від посад.

"На спільному засіданні дисциплінарної та кваліфікаційної палат Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 10 липня 2015 року, на підставі клопотань генерального прокурора України було прийнято рішення відсторонити від займаної посади 3 суддів та продовжити строк відсторонення від займаної посади 1 судді", - зазначається у повідомленні.

Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено строком на 2 місяці Антона Чернушенка від посади судді Апеляційного суду міста Києва.

Як відомо, Чернушенку закидають втручання у автоматизовану систему документообігу та хабарництво. Під час обшуків у кабінеті та будинку судді було знайдено чималі кошти, а також документи та SMS-переписку з сином, у якій останній диктував, які рішення необхідно виносити по тій чи іншій справі.

Сина Антона Чернушенка – Дмитра – прокуратура затримувала через SMS-переписку з батьком, але пізніше його відпустили під заставу у 6 млн грн.