Тимчук попереджає сили АТО: бойовики біля Волновахи можуть піти у наступ

На Волноваському напрямку існує ймовірність наступу з боку російсько-терористичних військ

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Зафіксовано зосередження по рубежу Моспине - Старобешеве - Комсомольське ударної "бригади" терористів трьохбатальйонного складу зі значною кількістю бронетехніки (38 самих лише танків), артилерії (всього 24 знаряддя ствольної артилерії, до 12 установок РСЗВ)", - зазначив Тимчук.

Він наголосив, що перекидання озброєнь до складу цієї "бригади" триває. Одночасно на ділянці на південь від Донецька, в смузі населених пунктів Сигнальне - Тельманове, діє три посилені "мотострілкові батальйони" бойовиків зі своєю артилерією і бронетехнікою. Особлива активність цих "батальйонів" спостерігається на рубежі Оленівка - Докучаєвськ та в районі Гранітного.

"На даний момент важко сказати, чи носить подібна концентрація формувань російсько-терористичних військ демонстраційний характер з метою введення в оману сил АТО, або ж супротивник дійсно готується до наступу на південь від Донецька, на Волноваському напрямку", - підкреслив Тимчук.

Аналітики групи ІС вказують на необхідність сил АТО бути готовими до активізації противника на напрямках: траса Тельманове - Волноваха, траса Донецьк - Маріуполь, на ділянці від Новомихайловки до Чермалика, Миколаївки та Гранітного - в цілому в смузі на південь від Донецька.

Нагадаємо, на Донбас із території Росії було перекинуто три САУ 2С9 "Нона-С", чотири 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" і шість БМД-2.