Затриманий патрульними "генерал" виявився самозванецем, - ЗМІ

Журналісти з'ясували, що нетверезий "генерал", якого поліцейський патруль не пустив за кермо, має підробне посвідчення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Затриманий столичними поліцейськими Петро Литвин, якого не пустили за кермо у нетверезому вигляді, не має стосунку до МВС. Журналісти з'ясували, що 69-річний Петро Литвин служив у міліції раніше, отримав звання полковника. А з 1995 по 2013 рік був помічником прокурора у Київській прокуратурі. Під час спілкування з поліцією, він показував посвідчення заступника начальника управління комітету з корупції, однак до таких структур Литвин стосунку не має. Як не має він і звання генерала.

Дізнатись про справжню біографію Литвина вдалось завдяки користувачам інтернету. Вони знайшли згадування про Петра Володимировича Литвина лише в "Літописі МГО "Козацтво Запорозьке", де згадувалось, що ця особа позбавляється генеральського чину через несплату членських внесків.

Зустрічатись з журналістами Литвин не схотів. Але він сказав, що ні до якої машини він не йшов і з поліцією розійшлись, потиснувши один одному руки. Про подію вже повідомили президента України Петра Порошенка, який висловив поліцейським подяку за службу.

Нагадаємо, що раніше керівник Департаменту комунікацій при МВС Артем Шевченко у Facebook повідомив, що столичні поліцейські не дозволили генералу у стані алкогольного сп'яніння сісти за кермо.