Перестрілка в Мукачевому: вбито 2 бійців "Правого сектору", інші оточені. Хроніка

11 липня, 2015 субота
16:06

У Мукачевому, біля траси Київ-Чоп, виникла кривава перестрілка з "Правим сектором"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Мукачево.net.

Як зазначає ресурс Мукачево.net, за попередньою інформацією, озброєні особи, які представилися як "Правий сектор", зайняли територію комплексу "Антарес" та колишнього нічного клубу "Червоний дракон". Їм зчинили опір люди з оточення народного депутата Михайла Ланьо, який в епіцентрі подій.

Користувачі соцмереж повідомляють, що комплекс оточили міліціонери у бронежилетах. Комплекс, до якого входять тренажерний зал, басейн, сауна, належить народному депутату Михайлу Ланьо. 

Саме перестрілка виникла близько 14:00 біля Червоної гори на трасі Київ-Чоп - як продовження розбірок.

Рух транспорту по вулиці Данила Галицького (колишня Дзержинського) обмежено. В частині від Бульвара Гойди і до виїзду з міста. Постріли чутно в районі АЗС поблизу Червоної Гірки.

Як повідомляють правоохоронці - оголошено план перехоплення.

За інформацією прокурора області Володимира Янка, котрий знаходиться зараз на місці, є поранені серед працівників правоохоронних органів. Загиблих наразі немає.

Як повідомляє сайт Мукачево.net з посиланням на медиків, в результаті розбірок поранено 9 людей. Одна людина  - у вкрай важкому стані. У неї поранення голови. 5 спецпризначинців та один водій отримали вогнепальні поранення.  За словами медиків, була присутня і важка зброя типу гранатомета.

Також, як повідомляє місцевий сайт PMG.ua, біля АЗС на трасі Київ-Чоп при виїзді з Мукачевого горять три автомобілі.

Пізніше на перестрілку відреагував Петро Порошенко, заявивши, що доручив правоохоронцям затримати злочинців.

"Доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачевого. Держава повинна дати рішучу відсіч усім проявам бандитизму!" - написав він, підтвердивши смерті в результаті перестрілки.

А голова МВС Арсен Аваков повідомив, що бандити в Мукачевому гранатометами знищили 2 міліцейських авто і їм запропоновано здатися.

Головний командир ВО "Тризуб" ім.Степана Бандери Андрій Стемпіцький повідомив, що в результаті перестрілки в Мукачево вбито 2 бійців "Правого сектору", ще 4 поранено. Також він розповів свою версію кривавої події.

Також в МВС офіційно прокоментували перестрілку. В міністерстві розповіли, що бандити застосували гранатомети і знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільних особи і трьох працівників міліції. Один потерпілий і один правоохоронець перебувають у важкому стані.

Також з'явилося фото нападників з перестрілки в Мукачевому та хронологія кривавої події від сайту Мукачево.net.

Директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко заявив, що в мукачівській перестрілці загинув один цивільний.

Також Шевченко розповів про зброю "Правого сектору". "Злочинці у Мукачевому, відкривши вогонь по міліції, використовували крупнокаліберний кулемет ДШК 12,7 мм, закріплений у пікапі, та гранатомет РПГ-18 "Муха", - написав він.

Слід зазначити, що через ситуацію з перестрілкою "Правий сектор" збирає безстрокову акцію під адміністрацією Порошенка

Прокуратура Закарпатської області за вказівкою ГПУ розпочала розслідування мукачівської перестрілки за фактом організації теракту.

Криваві події нарешті прокоментував голова "Правого сектору" Дмитро Ярош.

Народний депутат Мустафа Найєм, який прибув до Мукачевого, розповів всі деталі, які отримав від СБУ та МВС щодо перестрілки. Якщо коротко: "стрілка" нардепа Ланьо з "Правим сектором", вистріл охоронцю в голову, погоня та перестрілки. Можлива причина - контрабанда цигарок.

Також з'явилося відео, на якому видно, як бійці нібито "Правого сектору" прямо посеред траси розпочинають стрілянину з авто.

За повідомленнями ЗМІ, перестрілку в Мукачевому розпочав боєць "Правого сектору" Роман Стойка, вистріливши в голову чоловіку.

За словами нардепа Миколи Княжицького, боєць "Правого сектору", який розпочав стрілянину в Мукачевому, має родича серед керівників СБУ на Закарпатті.

Інший нардеп Мустафа Найєм написав, що Стойко - колишній міліціонер, звільнений з органів за негативними мотивами у 2008-2009 роках. У 2012-2013 році він був узятий на місці злочину при спробі контрабанди цигарок у Словаччину на дельтаплані.

Нардеп Віктор Балога та нардеп Мустафа Найєм написали у своїх Facebook умови, за яких бійці "Правого сектору" погодились здатися. Віддати команду повинен Дмитро Ярош.

Зранку 12 липня стало відомо, що у зв'язку з небезпекою з села в Закарпатській області, поблизу якого забарикадувалися учасники перестрілки в Мукачевому, СБУ розпочала евакуйовувати людей.

У прес-службі "Правого сектору" повідомили, що відправляють трьох своїх представників у Мукачеве, у тому числі Дмитра Яроша, а також закликали до безстрокових акцій протесту.

Нардеп Мустафа Найєм написав, що штурм бійців "Правого сектору" відклали. При цьому у селі біля Мукачевого знайшли схованки стрільців "ПС" зі шматками одягу з кров'юТакож він зауважив, що на Закарпаття прибув Дмитро Ярош.

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу, в яку увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС, для розслідування подій у Мукачевому.

Як повідомляють в обласній прокуратурі Закарпатської області, рух трасою Київ - Чоп відновлено, проте постійно проводяться перевірки автівок, які по ній рухаються.

В ефірі Еспресо. TV радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк наголосив, що Віктор Балога використав патріотичну організацію, щоб реалізувати свій деструктивний сценарій. Також Шкіряк зауважив, що, ймовірно, за вчорашньою перестрілкою стоїть саме Балога.

На пікет у зв’язку з останніми подіями у Мукачевому до будівлі УМВС у Дніпропетровську, Сумах і Маріуполі зійшлися представники "Правого сектору".

У селі Межиброди місцеві жителі зафіксували рух колони бронетехніки і машин з військовими, які прямують у бік Мукачевого.

Біля Мукачевого знайшли тіло бійця "Правого сектору".

Бійці "Правого сектору" в Мукачевому Закарпатської області не будуть здаватися і складати зброю, бо не отримали відповідного наказу.

До Мукачевого Закарпатської області 12 липня прибули представники місії ОБСЄ.

За інформацією кореспондента Еспресо.TV з місця подій, станом на 17:00 12 липня під Мукачеве Закарпатської області стягують додаткові групи спецназу, над містом кружляють гелікоптери.

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош веде переговори безпосередньо з президентом Петром Порошенком та головою СБУ стосовно подій у Мукачевому.

Заступник голови СБУ Віталій Маліков заявив на брифінгу в Мукачевому, що якщо бійці "Правого сектору" найближчим часом не складуть зброю, їх почнуть "затримувати".

У МВС ввечері заявили, що першими в Мукачевому вогонь відкрили бійці "Правого сектору".

Інформація від кореспондента Еспресо.TV станом на 18:30 - у Мукачевому перебуває Дмитро Ярош.

Він веде переговори з генерал-майором СБУ Віталієм Маліковим, який очолює антитерористичний центр.

Прес-секретар "ПС" Олексій Бик повідомив, що ДУК виставив спостережний блокпост під Києвом на Житомирській трасі.

Інформація від кореспондента Еспресо.TV станом на 19:30 - двох поранених бійців "Правого сектору" з Мукачевого доправили до лікарні. Про це журналісту Антіну Борковському повідомив начальник АТЦ при СБУ, генерал-майор Віталій Маліков.

Кореспондент Еспресо.TV побувала на блокпосту, який звів "Правий сектор" на Житомирській трасі. Подивитися відео з місця можна за цим посиланням.

Унаслідок збройного протистояння в Мукачевому 11 липня постраждали шість правоохоронців, пошкоджено 7 службових автомобілів міліції, повідомили у МВС.

Народний депутат Михайло Ланьо, якого пов`язують із конфліктом у Мукачевому, відмежовується від участі в кривавих подіях та каже, що його колега Віктор Балога керує "Правим сектором" на Закарпатті.

Двоє із заблокованих під Мукачево бійців "Правого сектора" добровільно здалися і склали зброю - повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

Екс прес-секретар Києвської прокуратири Олена Яхно із посиланням на свої джерела заявила, що штурмувати заблокованих під Мукачевим бійців "Правого сектора", причетних до перестрілки, не будуть, оскільки двоє з них здалися, а інші втекли.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав обґрунтованими претензії "Правого сектору" до міліції і заявив, що конфлікт у Мукачевому викликаний корупцією та контрабандою.

Колишній голова інформаційного відділу "Правого сектору" Борислав Береза вважає, що керівництво партії могло втратити контроль над регіональними відділеннями військово-політичного руху, зокрема у Мукачевому.

(найбільш повне відео стрілянини у Мукачевому)

(сюжет Еспресо.TV з місця подій)

Боєць "Правого сектору" зі зброєю

 

 

 

 

Блискавка. В Мукачеві (Закарпатська обл.) зараз на виїзді йде бій між різними озброєними формуваннями, використовується ...

Posted by ЄвроМайдан – EuroMaydan on 11 Июль 2015 г.

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+18°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.2
    Продаж 42.95
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
25 квітня
14:42
СБУ затримала "крота" ФСБ, який коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів
Коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів: СБУ затримала агента ФСБ
14:37
НБУ
Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5%
14:35
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
14:28
у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
Вперше з 1889 року: у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
14:18
на фото затримання 9 пособників окупантів на Херсонщині
Входили до "виборчкому" РФ на Херсонщині: СБУ затримала 9 пособників окупантів
14:14
OPINION
Ксенія Семенова
Яким стане реорганізований НАУ
14:03
Алек Болдвін
Болдвін втрапив у скандал із блогеркою, яка вимагала від нього сказати "Свободу Палестині"
14:00
OPINION
Ольга Лень
Дипломати vs ухилянти: Паспорт для багатьох — інструмент для шари
13:57
Лаурінас Кащюнас
Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, - міністр оборони Кащюнас
13:57
Оновлено
Загинули двоє військових: ДБР розслідує вибух у Миколаєві
13:37
Рада ухвалила законопроєкт про регулювання зайнятості домашніх працівників
13:34
Оновлено
у Омську горять нафтопродукти
У російському Омську горіли три ємності з нафтопродуктами
13:26
Оновлено
Богдан Львов
Апеляційний суд розглядає оскарження ВСУ про поновлення судді Львова на посаді
13:25
посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен
"Не лише літаки й пілоти": посол Данії про обіцяний пакет із F-16, який Україна має отримати влітку
13:19
Ексклюзив
Мобілізація людей з інвалідністю
Правозахисниця роз'яснила процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок бойових дій
13:16
Олександр Лукашенко
Лукашенко назвав основним реальним ризиком для Білорусі "гарячу точку в Україні"
13:08
Херсон
Подружжя агентів ФСБ отримало 15 років тюрми за наведення ракет РФ на лікарню в Херсоні
13:08
військовий квиток, мобілізація
Українці за кордоном зможуть оновити військово-облікові дані в консульських установах: подробиці
12:55
Адмірал Тоні Радакін
Україна зможе збільшити кількість дальніх атак по території Росії, - голова ЗС Британії
12:52
На фото: Артем Пивоваров та Klavdia Petrivna
Вийшов перший спільний кліп Артема Пивоварова та Klavdia Petrivna "Барабан"
12:50
Інфографіка
військовий квиток, мобілізація
Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації
12:48
Росія продовжує продукувати фейки
"Конгрес США прирік 500 тис. українців на смерть або важкі поранення": добірка фейків у світі за 25 квітня
12:39
Напад РФ на будь-яку країну НАТО призведе до неминучої поразки Кремля, - Сікорський
12:30
TikTok
"Війна закінчиться 18 травня": у Центрі стратегічних комунікацій спростували нове "передбачення" з TikTok
12:30
Субантарктичний пінгвін
У Всесвітній день пінгвінів українські полярники показали птахів, які гніздують біля станції "Академік Вернадський"
12:10
руйнування
Виплати за програмою єВідновлення погодили для понад 65 тис. українців
12:07
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 25 квітня: скільки просять за долар та євро в обмінниках
12:02
OPINION
Володимир В'ятрович
Консульські репресії: від цього виграє тільки Росія
12:01
Новини компаній
на фото Якоб Ааруп-Андерсен і Володимир Зеленський
СЕО Carlsberg Group Якоб Ааруп-Андерсен зустрівся з президентом України
12:00
Огляд
Православна церква України
Чи можна жінкам ходити в храм у штанях та без хустки: що насправді прописано в Святому Письмі. Пояснення від ПЦУ
11:48
На фото: Постер фільму "Я, "Побєда" і Берлін"
Український фільм "Я, "Побєда" і Берлін" за повістю Скрябіна вийде в прокат у Польщі
11:40
електроенергія
Україна четвертий день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 25 квітня
11:37
Ексклюзив
Росіяни втратили спокій у Криму: військовий експерт Селезньов про наявність ATACMS у ЗСУ
11:31
Ілля Вітюк
НАБУ перевіряє дані про елітну нерухомість голови департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
11:23
Огляд
світ, міжнародний огляд
Україна досі не виробила плану перемоги, а Лондон продовжує фінансувати Кремль через купівлю нафти. Акценти світових ЗМІ 25 квітня
11:16
КНДР, Північна Корея
ЄС готує санкції проти суден, що возять зброю з КНДР до РФ, і танкерів - порушників стелі цін на нафту, - Reuters
11:15
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
Арешт заступника Шойгу став найсерйознішим скандалом в міноборони РФ з 2012 року, - британська розвідка
11:12
на фото готель "Україна"
Готель "Україна" в Києві внесли до списку об'єктів приватизації
10:40
Оновлено
Наслідки удару по Черкащині 25.04.24
РФ атакувала Черкащину: 6 постраждалих, пошкоджено критичну інфраструктуру
10:20
прикордонник
На Сумщині прикордонники відбили наступ російської ДРГ
Більше новин