Казарму в Омську ремонтували алкоголіки і наркомани, - будівельник

В ефірі російського пропагандистського телеканалу LifeNews повідомили, що в ремонті казарми навчального центру ВДВ, яка звалилася увечері 12 липня, брали участь наркомани і алкоголіки

Про це в ефірі LifeNews розповів житель Омська Володимир Настиченко, який брав участь у ремонті казарми, передає Еспресо.TV

"Я на роботу влаштувався по оголошенню в Інтернеті. Працював різноробочим. Разом зі мною працювали ще майже 40 людей, але тільки 5-6 з них мали розуміння, що ми робимо. Решта були наркоманами і алкоголіками, які безкоштовно лікуються в центрі реабілітації, а відпрацьовують це на таких ось будівництвах ", - повідомив Настиченко.

За його словами, постачанням робочої сили на будівництво займався колишній співробітник російського МВС, якийсь Павло Зінов'єв.

Ніякого плану, схем і креслень при проведенні ремонтних робіт в казармі навчального центру ВДВ не було, всі вказівки давалися на словах.

"Усередині виносилися стіни - несучі або ні, я не знаю, - і ставилися каркаси з гіпсокартону. При цьому ніякого посилення їм не надавали", - сказав будівельник.

Він додав, що роботи проводилися не тільки в даній казармі, а й в інших будівлях навчального центру.

"Будівля, що завалилася,  була не єдиною, в якій проводилася реставрація, - в сусідніх будівлях проводився точно такий же ремонт, тими ж людьми", - сказав Настиченко.

В Омській області в неділю ввечері в чотириповерховій казармі навчального центру ВДВ сталося обвалення прольотів-перекриттів однієї з секцій. Під час події особовий склад відпочивав у приміщенні.
Всього в казармі знаходилися 337 військовослужбовців. За останніми повідомленнями, з-під завалів витягнули 37 військових, з них 18 загинули